Magneesiumi kombo

đŸ–šïž

Avasta meie terviklik keha ja meele toetuse kombo Magneesium PRO + Mumio ja Magneesium glĂŒtsinaadiga. Magneesium PRO vĂ€etoidulisandi kompleks magneesiumi erinevate vormidega tugevdab hinnatud Mumio ehk shilajiti abil immuunsĂŒsteemi, toetab nĂ€rvisĂŒsteemi ja lihaste tööd ning sĂŒdame tervist. VĂ”ta seda hommikul, et aidata kaasa energiatootmisele ja fĂŒĂŒsilise heaolu parandamisele kogu pĂ€eva jooksul. Magneesium glĂŒtsinaat parandab une kvaliteeti, rahustab meeli ja Ă€revust ning leevendab tĂ”husalt magneesiumipuuduse sĂŒmptomeid. VĂ”ta glĂŒtsinaati Ă”htul enne magama jÀÀmist, et lÔÔgastada nĂ€rvisĂŒsteemi ning soodustada paremat ja kvaliteetsemat und. Vali see kombo, et tagada optimaalne lihaste ja nĂ€rvisĂŒsteemi toimimine pĂ€eval ning keha rahunemine ja taastumine öösel.

Tootekood: 8513
EAN:

PĂ€evane annus sisaldab2 - 4 kapslit% NRV *
Magneesium (magneesiummalaat, magneesiumtauraat, 
magneesiumtsitraat, magneesiumdiglĂŒtsinaat)168 - 336 mg
45 - 90 %Mumio ekstrakt100 - 200 mg
-Mangaan1 - 2 mg
50 - 100 %Vitamiin B60,7 - 1,4 mg
%NRV* – protsent pĂ€evasest vĂ”rdluskogusest tĂ€iskasvanutele. (NRV – Nutrient Reference Value)

Magneesium PRO + Mumio

Magneesium aitab kaasa normaalsele lihaste tööle. Mumio toetab kognitiivseid funktsioone, seedimist ja ainevahetust. Mangaan ja vitamiin B6 aitavad kaasa normaalsele energiavahetusele.

Toeta koos meiega spordi tulevikku!

ElustiilibrĂ€ndina seisame aktiivse eluviisi ja noorte liikumise poolt, seega oleme otsustanud toetada koostööpartnerit Viljandi JK Tulevik, mis on enam kui sajandipikkuse ajalooga jalgpalliklubi Viljandis, kus treenivad igas vanuses poisid ja tĂŒdrukud. Igalt Ecosh10 juubelitoote Magneesium PRO+Mumio ostult lĂ€heb 1€ Viljandi JK Tulevik toetuseks!

"Viljandi JK Tuleviku esindusmeeskonna jalgpallurid on kevade algusest teinud magneesiumikuure, et aidata kehal suure fĂŒĂŒsilise koormusega toime tulla, sh. vĂ€hendada mĂ€ngu- ja treeningjĂ€rgseid lihaskrampe ning lihasvalulikkust. Juba tĂ€naseks on mĂ€ngijatelt tulnud positiivne tagasiside: nimelt on magneesium aidanud parandada unekvaliteeti, vĂ€hendada stressi ning muuta ka tĂ€helepanu teravamaks koolitöödel."

Helena Pallon, Viljandi JK Tuleviku fĂŒsioterapeut Viljandi Jalgpalliklubi Tulevik"Usume, et jalgpall on kĂ”igile ning just seetĂ”ttu on lĂ€hiaastatel Tuleviku eesmĂ€rk luua ja arendada vĂ€lja tipptasemel jĂ€tkusuutlik noortesĂŒsteem, kus on tagatud kĂ”igile soovijaile parimad tingimused treenimiseks ja sobival tasemel jalgpalli mĂ€ngimiseks."TĂ€na treenib Tulevikus enam kui 300 poissi ja tĂŒdrukut, kes mĂ€ngivad erinevates noorteklassides. Lisaks vĂ”itleb Viljandi eest ka Tuleviku kohalikest noortest tegijatest koosnev esindusmeeskond, kes mĂ€ngib tĂ€na Eesti tugevuselt 3. liigatasemel. Toeta koos meiega spordi tulevikku!

Mumio ehk mĂ€givaik (sĂŒnonĂŒĂŒmid: shilajit, asphaltum) on nii orgaanilise kui ka mineraalse pĂ€ritoluga kompleksne aine, mis tekib maakera erinevates mĂ€gipiirkondades looduslike protsesside kĂ€igus. Mumio ei ole ĂŒheselt mÀÀratletud ei pĂ€ritolu (loomne, taimne vĂ”i mineraalne) ega koostise poolest. Seda iseloomustab humiin- ja fulvohapete, mittehuumuskomponentide (nagu dibenso-α-pĂŒroonid) ja mitmesuguste muude mineraalide olemasolu. Mumio on tumepruuni vĂ€rvusega, vaigune ja iseloomuliku lĂ”hnaga.Tootes kasutatav mumio ekstrakt on eelnevalt puhastatud mumio edasiarendus. Ekstraktis sisalduvad aktiivsed komponendid on ekstraheeritud ja kontsentreeritud, muutes toote potentsiaalselt tĂ”husamaks.

Mumio omadusedMumio ehk shilajit toetab kognitiivseid funktsioone, aidates nii hoida vaimset tervist tasakaalus.Mumio mĂ”jub positiivselt seedimisele ja ainevahetusele, toetades nii rasvade kui ka suhkrute ainevahetust. Aitab ka normaliseerida kehakaalu.Mumio aitab sĂ€ilitada kuseteede tervist ja reproduktiivtervist, toetades seksuaalfunktsiooni nii meestel kui naistel. Lisaks on positiivne mĂ”ju menstruaaltsĂŒkli tasakaalule.

Magneesium aitab kaasa normaalsetele psĂŒhholoogilistele funktsioonidele ja nĂ€rvisĂŒsteemi talitlusele. Magneesium aitab kaasa ka normaalsele lihaste tööle, valgusĂŒnteesile, energiavahetusele ja elektrolĂŒĂŒtide tasakaalule. Lisaks aitab magneesium vĂ€hendada vĂ€simust ja kurnatust.

Mangaan aitab kaasa normaalsele energiavahetusele ja kaitsta rakke oksĂŒdatiivse stressi eest.

Vitamiin B6 aitab kaasa immuunsĂŒsteemi normaalsele talitlusele ja vĂ€hendada vĂ€simust ning kurnatust.

Magneesiumi erinevate vormide kasutamise eelised ĂŒhes kompleksis

Parem imendumine: Erinevad vormid imenduvad kehas erineva efektiivsusega. NĂ€iteks vĂ”ib ĂŒks inimene magneesiumtsitraati paremini omastada, teine aga magneesiumglĂŒtsinaati. Magneesiumi erinevad vormid koos muudavad tĂ”enĂ€olisemaks, et keha omastab ja kasutab neid kĂ”iki tĂ”husamalt.

Laiem toimespekter: Magneesiumi erivormide kombinatsioon vĂ”imaldab kompleksil mitmekĂŒlgselt mĂ”juda organismi erinevatele funktsioonidele, tagades seelĂ€bi laiema toimespektri kogu kehas.

Eriomadused ja eelised: Igal vormil on oma ainulaadsed omadused ja eelised. NĂ€iteks magneesiumtauraat mĂ”jutab rohkem nĂ€rvisĂŒsteemi, magneesiummalaat toetab energiatootmist ja lihaste talitlust ning magneesiumglĂŒtsinaat on hĂ€sti talutav ja seedekulglat mitteĂ€rritav.

KĂ”rvaltoimete vĂ€hendamine: Ühe magneesiumivormi suurte koguste tarbimine vĂ”ib pĂ”hjustada seedetrakti hĂ€ireid, nagu kĂ”hulahtisus vĂ”i kĂ”hupuhitus. Erinevate vormide koos vĂ”tmine vĂ€hendab selliste kĂ”rvaltoimete riski, kuna need mĂ”jutavad seedesĂŒsteemile erinevalt.

Iga inimese keha vÔib magneesiumi eri vormidele erinevalt reageerida, mistÔttu vÔib olla kasulik proovida erinevaid magneesiumitooteid, et leida endale sobivaim.

KOOSTISOSAD/ magneesiummalaat, magneesiumtauraat, magneesiumtsitraat, magneesiumdiglĂŒtsinaat, glaseeraine: pullulaan (taimne kapsel), mumio ehk Shilajit ekstrakt (Asphaltum punjabianum), mangaandiglĂŒtsinaat, vitamiin B6 (pĂŒridoksaal-5â€Č-fosfaat).

MANUSTAMINE/ 2 kuni 4 kapslit pÀevas koos toidu ja klaasitÀie veega.

Mitte ĂŒletada pĂ€evaseks tarbimiseks soovitatavat kogust. Toidulisandit ei kasutata mitmekesise toitumise asendajana. Oluline on toituda mitmekĂŒlgselt ja tasakaalustatult ning harrastada tervislikku elustiili. Hoida toodet lastele kĂ€ttesaamatus kohas. Mitte kasutada raseduse ja rinnaga toitmise ajal. Laste puhul pidada enne kasutamist nĂ”u arstiga. Mitte kasutada ĂŒlitundlikkuse korral koostisosade suhtes. Mitte vĂ”tta samal ajal koos ravimitega. Shilajit vĂ”ib mĂ”jutada teiste ravimite imendumist ja metabolismi.

SÄILITAMINE/ Hoida toodet kuivas, suletuna, toatemperatuuril kuni 25 °C ja kaitstuna otsese pĂ€ikesevalguse eest.

NETOKOGUS /  58 g

***

PĂ€evane annus sisaldab

3 kapslit

% NRV *

Magneesium (1500 mg magneesiumdiglĂŒtsinaadist)

270 mg

72 %

Vitamiin B6 (pĂŒridoksaal-5'-fosfaat)

6 mg

429 %

% NRV* - protsent pÀevasest vÔrdluskogusest tÀiskasvanutele (NRV - Nutrient Reference Value)

MAGNEESIUM GLÜTSINAAT

koos imendumist soodustava bioaktiivse B6-vitamiiniga aitab magneesium kaasa nĂ€rvisĂŒsteemi normaalsele talitlusele. Magneesium ja B6-vitamiin aitavad vĂ€hendada ka vĂ€simust ja kurnatust.

Magneesium on inimese organismisÂ ĂŒks tĂ€htsamaid mineraale ja seetĂ”ttu on ka ÀÀrmiselt oluline, et magneesium mida tarbid, oleks kvaliteetne, kontrollitud ja hĂ€sti imenduv. 

KOOSTISOSAD: magneesiumdiglĂŒtsinaat (magneesium), glaseeraine: pullulaan (taimne kapsel), pĂŒridoksaal-5'-fosfaat (vitamiin B6).

MANUSTAMINE: 3 kapslit päevas koos toidu ja klaasitĂ€ie veega. Parim aeg magneesiumi manustamiseks on Ă”htul, vĂ”ib vĂ”tta 3 kapslit korraga. Soovitatud annust mitte ĂŒletada.

Mitte kasutada toidulisandit mitmekesise toitumise asendajana. Oluline on toituda mitmekĂŒlgselt ja tasakaalustatult ning harrastada tervislikku eluviisi. Hoida lastele kĂ€ttesaamatus kohas.

SÄILITAMINE: Hoida suletuna kuivas kohas, toatemperatuuril kuni 25 °C ja pĂ€ikese eest kaitstult.

TOOTE KOGUS: 90 taimset kapslit, netokogus 59 g

Magneesium ja selle olulisus inimkehale

Magneesiumi peetakse kriitiliselt oluliseks mineraalaineks, mida keha lihtsalt peab saama toidust, kuna organism ei suuda seda ise kuidagi tekitada. 

Magneesium osaleb rakujagamise protsessis ja aitab kaasa elektrolĂŒĂŒtide tasakaalule,  nĂ€rvisĂŒsteemi normaalsele talitlusele, normaalsetele psĂŒhholoogilistele funktsioonidele, normaalsele valgusĂŒnteesile, normaalsele energiavahetusele, normaalsele lihaste tööle ning vĂ€simuse ja kurnatuse vĂ€hendamisele. Lisaks aitab magneesium normaalsena hoida ka luid ja hambaid.

Üks paremini imenduvatest magneesiumi vormidest ongi just magneesium-glĂŒtsinaat, seega magneesium-glĂŒtsinaati sisaldavad magneesiumi tabletid ja kapslid ongi just need, mida keha hĂ€sti omastada suudab.

Toidulisandis sisalduv magneesium:

  • Aitab vĂ€hendada vĂ€simust ja kurnatust.
  • Aitab kaasa elektrolĂŒĂŒtide tasakaalule.
  • Aitab kaasa normaalsele energiavahetusele.
  • Aitab kaasa nĂ€rvisĂŒsteemi normaalsele talitlusele.
  • Aitab kaasa normaalsele lihaste tööle.
  • Aitab kaasa normaalsele valgusĂŒnteesile.
  • Aitab kaasa normaalsetele psĂŒhholoogilistele funktsioonidele.
  • Aitab hoida luid normaalsena.
  • Aitab hoida hambaid normaalsetena.
  • Osaleb rakujagunemise protsessis.

 

Toidulisandis sisalduv vitamiin B6:

  • Aitab kaasa normaalsele tsĂŒsteiini sĂŒnteesile.
  • Aitab kaasa normaalsele energiavahetusele.
  • Aitab kaasa nĂ€rvisĂŒsteemi normaalsele talitlusele.
  • Aitab kaasa homotsĂŒsteiini normaalsele ainevahetusele.
  • Aitab kaasa normaalsele valgu- ja glĂŒkogeeniainevahetusele.
  • Aitab kaasa normaalsetele psĂŒhholoogilistele funktsioonidele.
  • Aitab kaasa vere punaliblede normaalsele moodustumisele.
  • Aitab kaasa immuunsĂŒsteemi normaalsele talitlusele.
  • Aitab vĂ€hendada vĂ€simust ja kurnatust.
  • Aitab kaasa hormonaalse aktiivsuse regulatsioonile.

 

Magneesiumi jaotumine inimkehas ja probleemid magneesiumipuuduse diagnoosimisega

Magneesiumi jaotumine inimkehas. Magneesiumipuudust on meditsiiniliselt raske diagnoosida, sest vere- ja uriiniproovid ei pruugi puudusest alati Ă”iget pilti nĂ€idata. Nimelt, vereseerumis leidub kogu keha magneesiumivarudest kĂ”igest vaid 0,8% magneesiumi. ÜlejÀÀnud osa jaotub pehmetes kudedes (19%), lihastes (27%) ja valdav enamus luudes (53%). Kuni ĂŒks kolmandik luusse talletatud magneesiumist on vahetatav ja kuigi luus sisalduv magneesiumi ĂŒldkogus vĂ”ib olenevalt east muutuda, jÀÀb luu kĂ”ige olulisemaks talletatud ja vahetatava magneesiumi piirkonnaks.

VereanalĂŒĂŒsid magneesiumipuuduse testimiseks. Kui magneesiumi kontsentratsioon veres veidikenegi langeb, suureneb oht sĂŒdamelihase infarktile. Selle Ă€rahoidmiseks vĂ”tab keha kĂ”igist oma reservuaaridest, nii luudest, lihastest, rakkudest, kui teistest kudedest magneesiumi vĂ€hemaks, et hoida magneesiumitaset veres stabiilsena. Seega, vĂ”imaliku magneesiumipuuduse vĂ€ljaselgitamiseks vereanalĂŒĂŒsi tehes, vĂ”ibki analĂŒĂŒsi tulemus jÀÀda tĂ€iesti normi piiresse, samas, kus rakud ja muud koed vĂ”ivad magneesiumist tĂ€iesti tĂŒhjad olla.

UriinianalĂŒĂŒsid magneesiumipuuduse testimiseks. Samuti ei pruugi vĂ”imalikust magneesiumi defitsiidist Ă”iget pilti anda uriinianalĂŒĂŒs. Seda just seetĂ”ttu, et magneesium uriinis ei ole filtreeritava magneesiumi suure hulga ning muutuva reabsorptsiooni ja sekretsiooni tĂ”ttu vastavuses ei tarbitud magneesiumi koguse, ega ka magneesiumi seisundiga organismis. Lisaks sĂ”ltub magneesiumi kogus uriinis ka ekstartsellulaarse vedeliku mahust ja kaltsiumi konsentratsioonist plasmas.

Seega ei pruugi ei uriini ega ka vereseerumi magneesiumitase alati peegeldada tegelikku magneesiumi hulka kehas ning magneesiumi defitsiidi diagnoosimisel peaks lÀhtuma vÔimalikest riskiteguritest. Enne toidulisandite tarbimist pea nÔu ka oma perearstiga.

Magneesiumi defitsiit, selle vÔimalikud riskitegurid ehk pÔhjused ja peamised tunnused

Hinnanguliselt ei saa toiduga piisaval hulgal magneesiumi kÀtte ligikaudu 60% tÀiskasvanutest. Arvatavasti pÔhjustavad sellist defitsiiti toitumistavad, tervislikud eripÀrad, ravimid ja ka tÀnapÀevased pÔllumajandustehnikad. Nimelt, vÀidatavalt vÔib mineraalainete sisaldus köögiviljades olla viimase 100 aasta jooksul vÀhenenud lausa 80-90% vÔrra. 

Magneesiumipuuduse vÔimalikud pÔhjused ja riskitegurid

  • Toitumistavad, nagu nĂ€iteks suur limonaadi, alkoholi, kohvi ja töödeldud toiduainete tarbimine.
  • Vaimne ja fĂŒĂŒsiline stress.
  • Magneesiumi imendumist mĂ”jutavate ravimite kasutamine (nt diureetikumid, antatsiidid, suukaudsed kontratseptiivid).
  • Teatud tervislikud seisundid.

 

Magneesiumi defitsiidist vÔivad mÀrku anda:

  • lihasspasmid ja krambid, samuti jalakrambid ja silmalau tĂ”mblused,
  • unehĂ€ired,
  • kĂ”hukinnisus,
  • pinge,
  • vĂ€simus ja nĂ”rkus,
  • torkimistunne vĂ”i surinad ehk sipelgad kĂ€tes ja jalgades,
  • liigne erutuvus, nĂ€rvilisus ja kalduvus Ă€revusele.

Magneesiumi imendumine ning magneesiumi tablettide ja kapslite efektiivsus – ĂŒks paremini imenduvaid magneesiumi vorme ongi just magneesiumglĂŒtsinaat

Vastavalt erinevatele vĂ”rdlustele peetakse parima imenduvusega ja omastatavusega magneesiumi vormideks magneesiumtsitraati ja magneesiumglĂŒtsinaati ehk laktaati.  

Uuringute kohaselt sobib magneesium-glĂŒtsinaat (nimetatud ka kui magneesiumdiglĂŒtsinaat, magneesium-bisglĂŒtsinaat-kelaat ja magneesium-bisglĂŒtsinaat), kui ĂŒks paremini imenduvaid vorme vĂ€ga hĂ€sti just neile, kellel on soolehĂ€ired (nt kĂ”hulahtisus, vĂ”i kes on lĂ€binud soolevĂ€hendus operatsiooni), kuna magneesiumglĂŒtsinaat imendub hĂ€sti ka erinevatest soole osadest.

Kuigi magneesium-glĂŒtsinaati sisaldavad magneesiumi kapslid ja tabletid imenduvad hĂ€sti ka iseseisvalt, aitavad mĂ”ned sobivad vitamiinid seda veelgi paremini teha. Magneesiumi omastatavust soodustavad B-grupi vitamiinid, eriti B6 vitamiin. Mineraalidest soodustavad imendumist kaltsium, kaalium, naatrium jne. SeetĂ”ttu on magneesiumi tablette alati hea vĂ”tta koos toiduga, et ka kĂ”ik teised vajalikud ained oleksid kĂ€ttesaadavad. Vitamiin B6 aitab mÀÀrata, kui palju magneesium rakkudesse imendub. 

Ecoshi magneesium-glĂŒtsinaadi toidulisandile on magneesiumi paremaks imendumiseks lisatud bioaktiivne vitamiin B6 (pĂŒridoksaal-5'-fosfaat).

Bioaktiivne magneesium+B6 (magneesium-glĂŒtsinaat) aitab kaasa nĂ€rvisĂŒsteemi normaalsele talitlusele ja normaalsetele psĂŒhholoogilistele funktsioonidele. Lisaks aitab magneesium+B6 vĂ€hendada vĂ€simust ja kurnatust.

Miks on head just bioaktiivsed magneesiumi tabletid, vÔi veelgi parem kapslid? 

Bioaktiivsed vormid on muudetud keha ainevahetuse jaoks sobivaks, et kurnatud keha ei peaks kulutama energiat passiivse vormi muundamiseks aktiivseks. Seega on keha jaoks kergemini omastatavad just sellised magneesiumi tabletid vĂ”i kapslid, mis ĂŒhendab endas ka bioaktiivset B6 vitamiini. 

Miks magneesiumi kapslid on paremad kui magneesiumi tabletid?

Magneesiumi kapslid on magneesiumi tablettidest paremad seetÔttu, et need on tavaliselt vÀhem töödeldud kui magneesiumi tabletid. Nimelt, selleks, et saada endale omane kuju ja ka enamvÀhem talutav maitse, vajavad magneesiumi tabletid mitmesugust suuremat mehaanilist sekkumist.

Tablette kuivatatakse, pressitatakse, lisatakse erinevaid maitseained ning lisaks mĂ€ngib tablettide sĂ€ilitamisel suuremat rolli ka niiskus. SeetĂ”ttu vajab magneesiumi tablett ka rohkem lisaaineid. Magneesiumi kapslid, aga nii palju töötlemist ega lisaaineid ei vaja ning neid on oluliselt lihtsam neelata. Ecoshi magneesium-glĂŒtsinaat kapsleid vĂ”ib avada ja poolitada ning need sobivad tarbimiseks ka lastele alates koolieast.

Kui palju magneesiumi vajab sinu keha pÀevas? 

National Institutes of Health (NIH) andmetel on magneesiumi soovituslik pÀevane tarbimine:

  • SĂŒnnist kuni 6 kuu vanuseni: 30 mg* 
  • 7–12 kuud: 75 mg* 
  • 1-3 aastased: 80 mg/pĂ€evas
  • 4-8 aastased: 130 mg/pĂ€evas
  • 9-13 aastased: 240 mg/pĂ€evas
  • Teismelised 14 – 18 aastased tĂŒtarlapsed: 360 mg/pĂ€evas
  • Teismelised 14 – 18 aastased poisid: 410 mg/pĂ€evas
  • TĂ€isealised 19 – 30 aastased naised: 310 mg/pĂ€evas
  • TĂ€isealised 19 – 30 aastased mehed: 400 mg/pĂ€evas
  • TĂ€isealised 31 – 50 aastased naised: 320 mg/pĂ€evas
  • TĂ€isealised 31 – 50 aastased mehed: 420 mg/pĂ€evas
  • Naised vanuses 51+ aastat: 320 mg
  • Mehed vanuses 51+ aastat: 420 mg
  • Rasedad vanuses 14 – 18 aastat: 400 mg/pĂ€evas
  • Rasedad vanuses 19 – 30 aastat: 350 mg/pĂ€evas
  • Rasedad vanuses 31 – 50 aastat: 360 mg/pĂ€evas
  • Imetavad emad vanuses 14 – 18 aastat: 360 mg/pĂ€evas
  • Imetavad emad vanuses 19 – 30 aastat: 310 mg/pĂ€evas
  • Imetavad emad vanuses 31 – 50 aastat: 320 mg/pĂ€evas

*Piisav tarbimine.

KAAL 0.4 kg
Ecosh Life OÜ
Kukermiidi 4, 11216 Tallinn