RAUD DIGLÜTSINAAT - bioaktiivne

🖨️

Raud diglütsinaat koos imendumist soodustava bioaktiivse C vitamiiniga aitab kaasa normaalsele verepunaliblede ja hemoglobiini moodustumisele ning hapniku transpordile kehas. Lisaks aitab raud vähendada väsimust ja kurnatust.

Tootekood: 3231
EAN: 4741609532313

Päevane annus sisaldab1 kapsel%NRV
C-vitamiin (L-askorbüül-6-palmitaat)100 mg125%
Raud (raud II diglütsinaat) (Ferroschel®) 27 mg193%
%NRV* – protsent päevasest võrdluskogusest täiskasvanutele. (NRV – Nutrient Reference Value)

RAUD DIGLÜTSINAAT

Raud diglütsinaat koos imendumist soodustava bioaktiivse C vitamiiniga aitab kaasa normaalsele verepunaliblede ja hemoglobiini moodustumisele ning hapniku transpordile kehas. Lisaks aitab raud vähendada väsimust ja kurnatust.

Päevane annus sisaldab 1 kapsel, % NRV*

C-vitamiin (L-askorbüül-6-palmitaat) 100 mg , 125% / Raud (raud II diglütsinaat) (Ferroschel®) 27 mg, 193%

NRV* – protsent päevasest võrdluskogusest täiskasvanutele. (NRV – Nutrient Reference Value)

KOOSTISOSAD: riisijahu (mahuaine), C-vitamiin (L-askorbüül-6-palmitaat), raud (raud II diglütsinaat), taimne kapsel (glaseeraine pullulaan).

MANUSTAMINE: 1 kapsel päevas 0,5 – 1 tund peale hommikusööki klaasitäie vee või mahlaga vastavalt terapeudi või arsti soovitusele.Raseduse, rinnaga toitmise ning ravimite tarvitamise korral konsulteerida arsti või terapeudiga. Soovitatud annust mitte ületada. Mitte kasutada toidulisandit mitmekesise toitumise asendajana. Oluline on toituda mitmekülgselt ja tasakaalustatult ning harrastada tervislikku elustiili. Hoida lastele kättesaamatus kohas. Üle 20 mg rauda päevas võib põhjustada tundlikel inimestel kergeid seedehäireid.

SÄILITAMINE: Toodet hoida kuivas, mitte üle 22 C° soojuses ning kaitstuna otsese päikesevalguse eest.

TOOTE KOGUS: 90 taimset kapslit, netokaal 50g.

Toote valmistamisel on järgitud Euroopa Liidu toiduhügieeni määruse EU 852/2004, rahvusvahelise toiduohutuse standardi ISO 22000:2018 nõudeid ning HACCP põhimõtteid.

Miks eelistada just Ecosh`i Ferrochel® raua toidulisandit?

Ecosh’i Ferrochel® raud diglütsinaat on tugev ja hästi imenduv raualisand, mida ka seedetrakt väga hästi talub. Ecosh`i raud põhjustab võrreldes teiste rauapreparaatidega vähem kõhukinnisust ja maoärritusi ning on ohutu kasutamiseks rasedatel, imetavatel naistel, teismelistel ja täiskasvanutel. 

Ecosh`i Ferrochel® raua toidulisandi 8 eelist:

1. Kelaaditud raud ehk raud diglütsinaat on kõige paremini imenduv raua vorm

Erinevalt enamikest mineraalainete toidulisanditest, mis on anorgaanilises vormis (karbonaadid, oksiidid, sulfaadid jne) ja imenduvad inimese organismis halvasti (see tähendab, et need võivad sinu kehast otseteed väljuda ilma, et seal üldse kunagi imenduksid või organismis kasutusse läheksid) - on Ecosh`i raua toidulisand raudkelaat (kelaaditud raud ehk raud diglütsinaat). 

Kelaaditud vorm (raud diglütsinaat) on just see kõige loomulikum ja looduslikum viis mineraalide nagu ka raua tarbimiseks. Nimelt, selleks, et suurendada mineraalide biosaadavust, kaitsta neid muu toiduga seondumise eest ja mitte tekitada seedetraktis ärritust - on looduses mineraalide kõrge biosaadavusega vormid pakendatud valkudesse. 

Näiteks aminohape glütsiin (see on proteinogeenne valk ehk valku tekitav aine) on juba kohe valmis kiiresti läbi soole seina imenduma. Kui nüüd seesama glütsiin “haarab” ja seob ennast raua molekuliga, saadaksegi raudglütsinaat ehk kelaatunud raud, mis ei lagune sinu seedekulglas. Selle asemel kandub see seotuna aminohappe glütsiiniga otse rakkudesse ja imendub seal kergesti. 

Jäljendades orgaanilist molekuli kujul mida keha suudab omastada, on patenteeritud tehnoloogia abil loodud raua kelaaditud vorm, mis imendub kergesti ja ei tekita seedetrakti ärritust.

2. Raud glütsinaadil on parem biosaadavus kui teistes vormides raua toidulisanditel nagu näiteks raudsulfaadil

Biosaadavus ei ole päris sama asi kui imendumine. Kui imendumine on mineraali või vitamiini liikumine manustamiskohast süsteemsesse ringlusse, siis biosaadavus on imendumise ulatus. See tähendab, et biosaadavus on selle osa suurus, mis manustatud vitamiinist või mineraalist muutumatul kujul süsteemsesse vereringesse jõuab ja seal kättesaadavaks muutub.

Biosaadavus on tähtis, kuna selleks, et kudede säilitamise, erinevate kehasüsteemide toimimise, paljunemise ja muude protsesside jaoks kasutatavad olla - peavadki toitained ennekõike imenduma ja saadavad olema. 

Ecoshi raua toidulisandis kasutatava bisglütsinaat-kelaat raua ehk raud diglütsinaadi (Ferrochel®) imendumine on uuringute tulemusel tõestatult kuni 4X suurem, kui raudsulfaadil.

Pole tähtis kui suur on mõnes toidulisandis toitainete sisaldus, või, kui hästi on toode esitletud – kui toitaine ei ole biosaadav, on toidulisandile kulutatud raha lihtsalt raisku läinud.

3. Kelaatunud raud ei sõltu pH tasemest ega vaja ka ioniseerimist

Raua imendumist ja selle biosaadavuse võimet vereringes mõjutavad ka selliseid tegurid nagu pH ja ionisatsioon. Kelaatunud raud aga ei sõltu pH-st, ega vaja ka ioniseerimist. Selle tulemuseks on parem raua imendumine ja suurem biosaadavus. 

Orgaaniliste mineraalide aminohapete kelaatide puhul on teaduslikult tõestatud, et nad parandavad imendumist, suurendavad biosaadavust ja parandavad ka talutavust.

4. Ecoshi raud on hea talutavusega ja ohutu

Tõhusaks toimimiseks on oluline, et toidulisandis sisalduvad toitained oleksid sinu organismile ohutud ja hästi talutavad. Ecoshi raudglütsinaadis kasutatavate kelaatide puhul on teadusuuringute tulemused registreerinud ülekaalukalt vähem maoga seotud vaevuste juhtumeid, kui samas annuses raudsulfaadi tarbimisel. 

Seega võib öelda, et võrreldes teiste rauda sisaldavate toidulisanditega, põhjustab Ecosh`i raud vähem kõhukinnisust ja ka maoärritust.

5. Ei põhjusta koostoimeid teiste vitamiinidega ega ka muid negatiivseid kõrvalmojusid

Mitte kelaaditud mineraalide koostisosad võivad organismis lagundada teisi tähtsaid vitamiine, nagu C-vitamiini, E-vitamiini, mitmeid B-grupi vitamiine ja pärssida ka teatavate ravimite mõju. 

Kelaadid aga sellist ulatuslikku vitamiinide hävitamist ei põhjusta. Niisamuti on oluline, et mineraalainete allikad ei tekitaks koos muude toidulisandis olevate ainetega ebasoovitavaid kõrvalmõjusid.

6. Tõestatult 100% kelaatunud raud ehk täielikult reageerinud aminohappekelaat 

Kelaatunud raua saamisel on mitmeid tegureid, mis “täielikult reageerinud” aminohappekelaadi valmimisele kaasa aitavad. Näiteks kasutatava ligandi (ligand on ioon või molekul, milleks antud juhul on aminohape) hulk, reaktsioonile kuluv aeg ja kindlasti ka kasutatav tehnoloogia. 

“Täielikult reageerinuks” loetakse mineraali aminohappe kelaati sõltuvalt mineraali ja ligandi vaheliste sidemete arvust. Seda, kas sidemete arv on piisav, aga ilma kontrollimata teada ei saa.

Kasutades selleks mitmeid erinevaid katsemeetodeid ja Fourier-transformatsiooni ((FT-IR) spektroskoopia) infrapunakiirguse abi, on Ecosh`i raud diglütsinaadis sisalduva raua puhul  tootja poolt kontrollitud ja garanteeritud, et see raud on “täielikult reageerinud” kelaat.

Fourier-transformatsiooni abil tuvastatakse sidemed ligandi ehk aminohappe (glütsiini) ja mineraali (antud juhul raua) vahel ning tagatakse iga partii molekulaarstruktuur, mis näitab, et kelaatumine on sajaprotsendiliselt toimunud. 

7. Patenteeritud tehnoloogia (kokku 162 patenti) ja teaduslik tõestus

Ecosh`i raua kelaadid on laboris valminud ülimalt rangelt kontrollitud tingimustes ning selleks spetsiifiliselt loodud tootmise protsessides. Raua kelaatide tootja on oma tehnoloogiale omandanud mitu patenti ja nende patendiportfelli kuulub kokku ligikaudu 162 USA ja rahvusvahelist patenti.

Oma mineraalide kohta on tootja (Albion®) taimedel, loomadel ja inimestel läbi viinud rohkem kui 600 uuringut, millest 260 uuringus uuriti tooteid inimtoiduks ja 69 uuringut viidi läbi kliiniliste protokollide alusel. Albion® on ajakirjades ja ekspertväljaannetes avaldanud kokku üle 134 toitumisalase artikli.

8. Kõrged standardid 

Kvaliteedi aluseks on esimesena alati kõrgekvaliteediliste toiduainete valik ja puhtad koostisosad, kuna kõrgeim toiteväärtus sisaldubki just vaid sellistes ainetes. See tähendab, et see Ecoshi raud diglütsinaat on garanteeritult:

  • GMO-vaba.
  • Hüpoallergeenne.
  • Sobilik veganitele ja taimetoitlastele.
  • Vähese raskemetallide sisaldusega.
  • Kõrge kvaliteediga.
  • Paremini imenduv ja suurema biosaadavusega.
  • Parima orgaanilise vormiga.
  • Halal.
  • Kosher.
  • Ohutu ja sõbralik maole.

Raua ülesanded organismis

Raua peamine ülesanne organismis on hapniku transport ja hapniku sidumine kopsudest. Lisaks kuulub raud paljude ensüümide koostisse, osaledes muuhulgas energiatootmises ja immuunsüsteemi töös.

Raud on vajalik:

  • Vereloomes, kus teda kasutatakse hemo- ja müoglobiini sünteesiks. Raual on võtmeroll eluks vajaliku hapniku sidumises ja transpordis hemoglobiinis, st. ta osaleb hapniku viimisel kopsudest kudedesse.
  • Nende biomolekulide koostises, mis osalevad ATP (adenosiintrifosfaat, mis on operatiivne energiakandja rakkudes) tootmises ja aitavad kahjutuks teha organismi sattunud kehavõõraid ühendeid, tõstes seeläbi vastupanuvõimet stressile ja haigustele.
  • Väsimuse vähendamiseks ja naha normaalse värvuse tagamiseks.

Raua defitsiit organismis

Kättesaadava raua kestev defitsiit on levinuim aneemia põhjus. Toidu koostis mõjutab raua toidu kaudu omastamist. Omastamise määr kasvab, kui igapäevane toit sisaldab liha ja/või kala, rohelisi salateid ning rikkalikult vitamiini C.

Raua puudujääk võib tekkida:

  • suure verekaotuse korral;
  • rasedatel;
  • enneaegselt või madala sünnikaaluga lastel;
  • imikutel ja väikelastel;
  • teismelistel tüdrukutel;
  • taimetoitlastel;
  • seedeelundite haiguste korral;
  • vitamiinide C, B12, B9 puudusel.

Raua soovituslikud päevased annused

Raua igapäevane soovituslik kogus täiskasvanutele on 10–15 mg, rauavaeguse teraapiline ja maksimaalne doos 50 mg. Teraapilise doose määrab arst või vastava ala terapeut.

6k-5 aastat6-9 aastat10-13 aastat14-17 aastat18-45 aastat46 + aastatRasedadImetavad emad
NAISED8 mg9 mg11 mg15 mg15 mg10 mg15 mg15 mg
MEHED8 mg9 mg11 mg11 mg10 mg10 mg

NB! SOOVITAME TEHA KINDLASTI RAUA ANALÜÜSID ENNE JA PEALE KUURI (sageli tekitab rauapuudust ka folaadi ja B12 vitamiini puudus, millele tasub samuti analüüsid teha). 

Nt saab teha Synlabis kehvveresuse paketi, mis sisaldab lisakas raua (ferritiini) analüüsile ka folaadi ja B12 vitamiini analüüse:

Toote valmistamisel on järgitud Euroopa Liidu toiduhügieeni määruse EU 852/2004, rahvusvahelise toiduohutuse standardi ISO 22000:2018 nõudeid ning HACCP põhimõtteid.

Loe lisaks meie blogist

KAAL 0.2 kg
PURGI MÕÕTMED 60 x 60 x 110 mm
PAKENDAMISE VÕIMALUSED 25 või 50 purki karbis
Ecosh Life OÜ
Kukermiidi 4, 11216 Tallinn