Tuntud lauljatar, saatejuht ning sotsiaalmeedia influencer Helen Adamson rääkis hiljutisel kohtumisel avameelselt oma immuunpuudulikkusest ning kuidas ta oma tervist selle diagnoosi puhul toetab.

Helen, kas sa räägiks lähemalt,  miks Sa oled hakanud toidulisandeid võtma ja milliseid?

Hetkel võtan ma stabiilselt tsinki, magneesiumi, probiootikume ja C-vitamiini. Neid ma võtan kogu aeg ja neid jään vähemalt hetkel võtma, et oma immuunsüsteemi toetada.  Olen võtnud ka sipelgapuukoort, võilille juure ekstrakti, D3 vitamiini, Q10, B-kompleksi ja oomega 3 rikast kalaõli.

Põhjus, miks ma neid toidulisandeid võtan, on see, et viimase aasta jooksul on mul olnud 11 korda põskkoopapõletikku, sama palju kordi olen teinud antibiootikumi kuure ja alles nüüd viimase 2 kuu jooksul olen ma olnud nö põskkoopapõletikest vaba.

Minu imeravim on C-vitamiin, mida võtan iga päev 2000mg ja kui tunnen, et hakkan haigeks jääma, siis võtan iga tunni tagant 1000 mg. Kõige rohkem olen võtnud kokku 18 000 mg. Öeldakse, et suur kogus C-vitamiini teeb kõhu lahti, kui kehal tekib C-vitamiinist üleküllus,  kuid minul seda ei juhtunud. Suuri koguseid võtan ma siis, kui on raske periood, haiguste aeg ja PMS-i ajal, kui organism on nõrgem.

Mu toitumisnõustaja arvas, et mul on C-vitamiini tase veres nii madal, et mul on vaja võtta C-vitamiini pidevalt juurde ja samuti D- vitamiini. Madalat D ja C-vitamiini taset näitasid tol korral ka vereanalüüsid. Hetkel võtan Ecosh K2+D3 vitamiini ja C-vitamiini acerolaga. Seda bioaktiivset C-vitamiini mu toitumisnõustaja väga kiitis, ütles, et see on leebe maole ja imendub kiiresti. Tema soovitusi ma tõesti usaldan ja ka ise tunnen, et olen haigestumistest pääsenud, kui hakkan õigel ajal C-vitamiini võtan. C-ja D-vitamiine olen ma nüüd võtnud umbes 3 aastat immuunpuudulikkuse tõttu. Sellega ma toetangi oma organismi.

Kas Sa oskad arvata, millest see immuunpuudulikkus võis tekkida?

Ma olin juba lapsena tihti haige, ilmselt on see mul olnud juba sünnist saati, kuid immuunpuudulikkuse diagnoosi sain alles täiskasvanuna. Lapsepõlves oli minu suurimaks probleemiks angiin, mis oli mul pea iga kuu, täiskasvanueas põdesin väga palju kummalisi haigusi, mille tõttu ma immunoloogi juurde jõudsin. Põskkoopapõletike saaga algas mul peale mononukleoosi, kus ma sisuliselt väsimuse pärast aasta maha magasin. See  omakorda lõi välja peale suurt stressi, mis mul sel ajal elus oli. Et jah, ikka suure pinge ja stressi tagajärjel on need haigused välja löönud. Kui ma olin kaheksane, siis meil juhtus peres raske õnnetus, kus ma pidin väga varakult täiskasvanuks saama ja kandma suuremat vastutust kui võib olla minu eale  kohane.

On Sul veel mõnda head näidet mõne toidulisandiga, mis tõesti on Sinu jaoks hästi töötanud?

Hea kogemuse immuunuse tugevdamisel olen saanud võilille juure ekstraktiga.  Selle aasta augustis käisin Islandil. Seoses Instagrammiga tegin seal ka tööd. Hommikust hilisõhtuni toimetasime ringi ja ei olnud sellist tunnet, et tahan magada. Enne reisi magasin pidevalt lõunaund, sest olin üleväsimusest ja töötempost kohutavalt väsinud. Vajasin midagi, mis hoiaks energiataset üleval. Reisi ajal tegin võilille juure kuuri, kus võtsin kapsleid 5 tk 3 x päevas. Selliseid koguseid  võtsin 6 päeva. See aitas mind päriselt reipana hoida ja ma ei vajanud lisaund.

Võilillega olen ka enne kuure teinud, nt siis kui mul oli larüngiit ja põskkoopapõletik ühel ajal. See oli kehale väga ränk, siis toetasin keha 2-3 nädalase võilille juure kuuriga, mis mind samuti aitas väga palju.

Helen Adamson

Kuidas Sa toetad oma tervist?

Ma olengi nüüd üle aasta Ecoshi toidulisandeid võtnud ja nendele kindlaks jäänud, kuna need on ühed vähesed, mis mulle sobivad. Olen katsetanud paljude erinevate ettevõtete tooteid, aga ma ei ole tundud ega märganud muutusi. Ma tunnen kohe ära, kui mulle midagi ei sobi. Kui ma söön midagi, mis mulle ei sobi, siis mul ongi kohe raske olla. Keha annab sellest märku. Seega mulle on väga oluline, mida ma sisse võtan või kehale määrin. Tooted peavad olema puhtad, toimivad ja kvaliteetsed. Ecoshi toodete puhul tunnen oma keha pealt, kuidas need toimivad.

Oma tervisliku seisundi tõttu olen loobunud ka gluteenist, lihast ja väga harva söön suhkrutooteid. Gluteenist loobumise järgselt on mul  vistrikud siiani näos, ilmselt jääkainete tõttu mida mu keha hakkas naha kaudu välja viima. Olen kuulnud ka veel seda, et kehast antibiootikumi jääkide väljasaamisega läheb vähemalt kaks aastat, nii et kehapuhastusega tuleb veel tööd teha. Nüüd hakkangi võtma  Kiudaineterikast soolepuhastus Detoxit, mis aitab soolestikust jääkaineid välja viia ja peale seda teen raskmetallide kehapuhastus Detoxi otsa.

Ma usun väga toidulisanditesse, sest toidus ei ole enam neid toitained, mis vanasti  oli ja sellise tempoka linna elustiili juures nagu mina elan, on see vältimatu, et on vaja ennast toetada. Mul on olnud aegu, kui ma olin pea iga nädala tagant haige, siis nüüd on ikka perioode, kus ma olen järjest pool aastat terve. Mu keha on viimasel aastal väga tubli olnud arvestades, kui palju muutusi on mul elus olnud. Minu isiklik kogemus ja veendumus on, et toidulisandeid tuleb võtta pikemaajaliselt vähemalt kuus kuud, et nad oma soovitud mõju avaldaksid. Kuuajalised kuurid ei aita, aga see on minu arvamus. Ma usun, et minu tervisliku taustaga inimesele on kindlasti vaja pikema-ajalisi kuure.

Intervjuu läbiviija: Agnes Laine

Kas sellest postitusest oli abi?

Lisa kommentaar

×

Ostukorv

´